Založ si blog

Správne vzdelanie vedie k večnému životu

Stvorilteľ vesmíru a všetkého života v ňom, ako Vznešený Učiteľ vzdelával prvý ľudský manželský pár, Adama a Evu, aby ich pripravil k večnému životu v záhrade Eden.

A toto staranie sa o nich aj vzdelávanie by mohlo pokračovať navždy! A nebude istotne ťažko si predstaviť akú úžasnú a nekonečnú budúcnosť mali pred sebou!

No nielenže túto unikátnu príležitosť odmietli neposlušnosťou, aj vzbúrou proti svojmu Stvoriteľovi, ale spôsobili morálny a telesný úpadok svojho potomstva.

Dnes je situácia ďaleko horšia, ako kedykoľvek predtým! Čoraz viac ľudí až nehanebne kradne, klame, ba dokonca napádajú iných, často aj svojich blížnych.

Lenže asi pred 2 000 rokmi Stvoriteľ poslal svojho syna, a takto preukázal svoj záujem znovu vzdelávať ľudí, ktorí chcú byť v živote večne šťastní.

Takto Ježiš Kristus zanechal celému ľudstvu vzor dokonalého vzdelávania, lebo on sám bol nespočetné veky vzdelávaný Vznešeným Učiteľom!

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: „No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.“ Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa [...]

Ako vznikla legenda o Atlantíde

24.06.2014

Klasické grécke zápisy obsahujú báj alebo legendu o stratenom kontinente, ostrove alebo meste Atlantída, známy ako ostrov Santorin alebo Thíra v Egejskom mori. Je možné, že táto legenda vznikla v Egypte, ale neskôr sa objavila v stredovekých tradíciách arabských zemepiscov. V rokoch 1966 a 1967 vykopávky odhalili bohaté kráľovské minoské mesto pochované pod sopečnými [...]

Ján Krstiteľ zachraňuje hladných v 21. storočí

19.06.2014

Aj keď prorok Ján Krstiteľ žil pred 2000 rokmi, svojim spôsobom života poukázal na praktické riešenie problému nedostatku potravy dnes v 21. storočí! Kľúčovými slovami Matúša, apoštola Ježiša Krista, sú pod inšpiráciou napísané slová v Biblii, ktoré poukazujú na riešenie svetového problému hladu: „Tento Ján mal odev z ťavej srsti a kožený opasok okolo [...]

preukaz, zdravotná poisťovňa, všeobecná, union, dôvera

Dôvera a Union vyplatili akcionárom 24 miliónov eur. Palkovič: Nesprávne

06.05.2024 12:57

Spoločnosť Penta , ktorá je akcionárom Dôvery, podotkla, že zdravotná poisťovňa mala koncom roka 2023 nerozdelený zisk z minulosti vo výške 162 miliónov eur.

Tusk, Leyenová

Leyenová: V Poľsku už neexistuje riziko porušenia zásad právneho štátu. Eurokomisia ruší konanie

06.05.2024 12:50, aktualizované: 13:16

Takzvaná procedúra podľa článku 7 Zmluvy o Európskej únii bola proti Poľsku spustená v roku 2017.

Hungary National Day

Magyar sa pustil sa do jamy levovej: Debrecínsku demonštráciu proti Orbánovi si všimli svetové médiá

06.05.2024 12:40

Portál Euronews podčiarkol, že Magyar sa za tri mesiace stal vyzývateľom Orbána číslo jeden.

China Aircraft Carrier

Obor na mori sa vydal na skúšobnú plavbu. Spoznajte najväčšiu čínsku lietadlovú loď

06.05.2024 12:30

Má dĺžku, ktorá je porovnateľná s tromi futbalovými štadiónmi. Na palubu sa zmestí 2-tisíc členov posádky. Čína testuje svoju najväčšiu lietadlovú loď.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 76276x
Priemerná čítanosť článkov: 2062x

Autor blogu

Kategórie