Väčšina neprežije budúcu katastrófu

18. apríla 2014, srojas, Nezaradené

Jeden kresťanský prorok pred asi 2 000 rokmi predpovedal pre dnešné dni, čo sa stane: „Ľudia budú omdlievať od strachu a očakávania vecí prichádzajúcich na obývanú zem, lebo nebeské moci budú otrasené.“

Čo sa týka katastróf na celom svete, do roku 1996 bolo ich priemerné množstvo ročne asi 200. Ale od roku 2000 počet vzrástol skoro dvojnásobne na 392. Tak informuje správa Červeného kríža.

Záplavy, búrky, zosuvy pôdy a suchá sa zväčšujú do takej miery, že Roger Bracke, federálny riaditeľ operácií núdzovej pomoci pri katastrofách povedal: „Existuje prirodzená hranica toho, čo možno humanitárnou pomocou dosiahnuť. Obávame sa, že nastane taký stav, keď už pomoc nebudeme môcť poskytnúť.“

Prečo je to tak a prečo väčšina neprežije budúcu katastrófu podobnej Potope? Lebo väčšina ľudstva je nepoučiteľná, to znamená, že nie je dostatočne pokorná, aby sa poučila z minulosti alebo zo spáv dostupných dnes.

Keď sa ľudia opýtali toho istého proroka: „Kto môže byť zachránený?“ Odpovedal: „Čo je nemožné u ľudí, je možné u Boha.“ – Lukáš 18:26; 21:26.