Založ si blog

Rehabilitácia väzňov pomocou vtákov

V Juhoafrickej väznici Pollsmoor v Durbane určitý čas zapojili asi 15 väzňov do programu, kde sa trestanci starali o papagáje korely a agapornisy vo svojich celách.

Každý väzeň mal vo svojej cele provizórnu liaheň, kde sa asi 5 týždňov deň i noc staral a ručne kŕmil tieto malé bezbranné stvorenia. Keď vták vyrástol, predali ho.

Niektorí väzni plakali, keď sa s nimi museli rozlúčiť. Aj zatvrdilí zločinci sa viditeľne stali jemnejšími a nežnejšími. Jeden povedal: „Skrotil som vtáky, ale oni skrotili mňa!“

Ale väčší úžitok, ktorý prináša týmto väzňom je, hovorí tvorca väzenského programu, že po prepustení si môžu nájsť prácu u veterinára alebo chovateľov vtákov.

Aspoň jednu skutočnosť možno vyvodiť z tohoto experimentu, že nie všetci zločinci môžu byť rehabilitovaní.

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: „No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.“ Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa [...]

Ako vznikla legenda o Atlantíde

24.06.2014

Klasické grécke zápisy obsahujú báj alebo legendu o stratenom kontinente, ostrove alebo meste Atlantída, známy ako ostrov Santorin alebo Thíra v Egejskom mori. Je možné, že táto legenda vznikla v Egypte, ale neskôr sa objavila v stredovekých tradíciách arabských zemepiscov. V rokoch 1966 a 1967 vykopávky odhalili bohaté kráľovské minoské mesto pochované pod sopečnými [...]

Ján Krstiteľ zachraňuje hladných v 21. storočí

19.06.2014

Aj keď prorok Ján Krstiteľ žil pred 2000 rokmi, svojim spôsobom života poukázal na praktické riešenie problému nedostatku potravy dnes v 21. storočí! Kľúčovými slovami Matúša, apoštola Ježiša Krista, sú pod inšpiráciou napísané slová v Biblii, ktoré poukazujú na riešenie svetového problému hladu: „Tento Ján mal odev z ťavej srsti a kožený opasok okolo [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 76147x
Priemerná čítanosť článkov: 2058x

Autor blogu

Kategórie