Dôsledky morálneho relativizmu u mladých

27. marca 2014, srojas, Nezaradené

Dnes sa morálny relativizmus môže navonok zdať, že je to niečo veľmi intelektuálne alebo niečo vyspelé. Lenže skutočnosťou je, že môže byť príčinou veľkého zmätku pre dnešnú mladú generáciu ľudí! Dôsledky toho pre budúcnosť nie je ťažké si predstaviť.

Morálny relativizmus je dnes rozšírený názor, že morálne normy sa líšia podľa toho, čomu jednotlivý lovek alebo jeho kultúra dáva prednosť. Istá americká pedagogička takto píše o mladých na školách:

„Dnes je zjavné, že priemerný žiak v USA nevie dobre čítať a písať a nedokáže na mape nájsť Francúzsko. Má veľké ťažkosti rozoznať dobré od zlého. A môžeme pridať i morálny chaos.

Dnešná mládež žije v morálnom zmätku a ak sa ich opýtate, či existuje niečo správne alebo nesprávne, zrazu stratia reč a máte pred sebou zmätených, nervóznych a neistých mladých ľudí. Tento zmätok sa ešte zväčší na vysokej škole.“

Môžeme s istotou povedať, že tak, ako bezpečnosť letu každého lietadla závisí od svojho správneho navigačného systému, tak aj morálny život ľudí od svedomia založeného na správnej morálke!