Založ si blog

Prečo sa diplomaciou nedosiahne mier

Mnohí ľudia si myslia, že keby vodcovia sveta navzájom spolupracovali, vojny a spory by nemuseli byť a diplomaciou by sa dosiahol mier.

Diplomati počas stáročí podpisovali rôzne zmluvy, formulovali rezolúcie a organizovali summity, ale málo sporov sa vyriešilo natrvalo.

Biblia veľa hovorí aj na túto tému a vysvetľuje, aké činitele v súčasnosti bránia tomu, aby sa diplomaciou dosiahol celosvetový mier.

Pre skazený vplyv Satana a podľa proroctva apoštola Pavla, ľudia sú ´neprístupní akejkoľvek dohode, divokí´ (2. Timotejovi 3:3, 4).

Zamyslime sa: Hoci diplomati sa možno zo všetkých síl snažia predísť konfliktu, ich hlavným cieľom je hájiť záujmy vlastného národa!

Mier marí nacionalistická nenávisť a politický egoizmus, a preto sa mier diplomaciou ani úsilím ľudských organizácií nikdy nepodarí dosiahnuť!

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: „No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.“ Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa [...]

Ako vznikla legenda o Atlantíde

24.06.2014

Klasické grécke zápisy obsahujú báj alebo legendu o stratenom kontinente, ostrove alebo meste Atlantída, známy ako ostrov Santorin alebo Thíra v Egejskom mori. Je možné, že táto legenda vznikla v Egypte, ale neskôr sa objavila v stredovekých tradíciách arabských zemepiscov. V rokoch 1966 a 1967 vykopávky odhalili bohaté kráľovské minoské mesto pochované pod sopečnými [...]

Ján Krstiteľ zachraňuje hladných v 21. storočí

19.06.2014

Aj keď prorok Ján Krstiteľ žil pred 2000 rokmi, svojim spôsobom života poukázal na praktické riešenie problému nedostatku potravy dnes v 21. storočí! Kľúčovými slovami Matúša, apoštola Ježiša Krista, sú pod inšpiráciou napísané slová v Biblii, ktoré poukazujú na riešenie svetového problému hladu: „Tento Ján mal odev z ťavej srsti a kožený opasok okolo [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 75960x
Priemerná čítanosť článkov: 2053x

Autor blogu

Kategórie