Založ si blog

Boh stvoril človeka na svoj obraz

Všimnime si, že v tejto vete sa hovorí o Bohu ako o Stvoriteľovi človeka s duchovnými vlastnosťami lásky, múdrosti, spravodlivosti a moci. (1.Mojžišova 1:27, 28)

No v predchádzajúcom verši hovorí: „Urobme človeka na svoj obraz.“ To znamená, že pozval aspoň jednu osobu, aby s ním spolupracovala.

Pozval len jedinú osobu, ktorú apoštol Pavol identifikoval, písaním kresťanom v meste Kolosy: „On (Ježiš) je obrazom neviditeľného Boha.“ (Kolosanom 1:15)

Zatiaľ čo vo verši 27 použil slovo ´stvoril´, vo verši 26 použil výraz ´urobme´, tak pozývajúc svojho syna, aby mal účasť ako ´majster v diele´. (Príslovia8:30)

S Bohom Stvoriteľom Ježiš spolupracoval na robení všetkých anjelov, celého vesmíru a potom človeka na Zemi, keď ju pomohol pripraviť na obývanie.

Takto vysvetlené verše s pomocou iných v inej časti Biblie pomáhajú hlbšie a aj širšie vysvetliť biblické pravdy a bránia vytrhávaniu veršov z kontextu.

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: „No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.“ Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa [...]

Ako vznikla legenda o Atlantíde

24.06.2014

Klasické grécke zápisy obsahujú báj alebo legendu o stratenom kontinente, ostrove alebo meste Atlantída, známy ako ostrov Santorin alebo Thíra v Egejskom mori. Je možné, že táto legenda vznikla v Egypte, ale neskôr sa objavila v stredovekých tradíciách arabských zemepiscov. V rokoch 1966 a 1967 vykopávky odhalili bohaté kráľovské minoské mesto pochované pod sopečnými [...]

Ján Krstiteľ zachraňuje hladných v 21. storočí

19.06.2014

Aj keď prorok Ján Krstiteľ žil pred 2000 rokmi, svojim spôsobom života poukázal na praktické riešenie problému nedostatku potravy dnes v 21. storočí! Kľúčovými slovami Matúša, apoštola Ježiša Krista, sú pod inšpiráciou napísané slová v Biblii, ktoré poukazujú na riešenie svetového problému hladu: „Tento Ján mal odev z ťavej srsti a kožený opasok okolo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 76070x
Priemerná čítanosť článkov: 2056x

Autor blogu

Kategórie